Joulukalenterin luukku 14: Viisi asiaa, jotka laitat hahmonluonnissa hahmollesi, jos se on mahdollista



Käsi ylös, kuinka monella teistä on hahmonluonnissa tapana saada hahmot aina tietyn tapaisiksi? Täällä on nimittäin yksi sellainen. Tietenkin eri pelien myötä omia hahmoja ei tietenkään voi saada samannäköisiksi mitenkään, mutta olen huomannut, että tietynlainen tyyli kulkee lähes aina tekemieni hahmojen ympärillä. Luukku 14 käsitteleekin viittä asiaa, mitkä pyrin saamaan tekemilleni hahmoille, jos se vain on mahdollista.


Farkkutakki/Nahkatakki

Hei, pitäähän oman hahmon olla hiukan rokkimainen. Useimmiten peleissä on ihan upean näköiset nahka/farkkutakit, joten en näe mitään syytä, että miksi niitä ei pitäisi laittaa. Kaiken lisäksi ne sopivat useampiin sääolosuhteisiin ja ovat varmasti myös mukavat päällä. Jos näitä takkeja ei ole, niin päälle menee todennäköisesti jotain miesten puvun/bleiserin tapaista.

Farkut

Farkut ovat tyylikäs vaihtoehto hahmolle kuin hahmolle, ja ne lisäksi sopivat useimpien vaatekappaleiden kanssa yhteen. Farkut ja jompi kumpi aikaisemmista takeista päälle, niin saadaan hiukan jopa sitä Terminaattorin tyyliä ja sehän sopii hyvin peliin kuin peliin.


Pääkallot

En tiedä miksi, mutta pääkallot jotenkin eksyvät useimmiten hahmoilleni. Joko niitä näkyy jossain koristeena tai sitten se on jopa hahmon maskina tai maalauksena päässä. Maskin tai maalauksen edellytyksenä kuitenkin on, että se näyttää järkevältä ja hienolta - Sekä tietenkin se, että se sopisi edes jotenkin pelin tyyliin.


Aurinkolasit/Silmälasit

Yksi syy lasien laittamiseen päälle (tai aikaisempaan kallomaskiin/maalaukseen) on se, että se peittää hyvin pelihahmon kasvoja. Fakta on nimittäin se, että allekirjoittanut ei saa ikinä hahmojen naamoista sen näköisiä, että ne kelpaisivat itselleni tasolla "todella mieluisa". Ei aina, mutta useimmiten tekemäni hahmon naamasta alkaa jokin ärsyttämään, ja paras tapa korjata se on aurinko- tai silmälasit. Ei sinällään huono vaihtoehto, nimittäin lasit tuovat hahmoille ihan kivan yksityiskohdan.

Karvalakki

Yksinkertaisesti sen takia, koska karvalakki on hauskan näköinen hahmojen päässä. Toinen vaihtoehto on baretti tai niin sanottu ukkolakki. Useimmiten hahmoillani ei ole hattua päässä, mutta jos karvalakki on tarjolla, niin sen päälle laittaminen on vahvasti harkinnan alla.


Kuten minulla, niin hahmoni ei tietenkään aina mene tämän kaavan mukaan, mutta useimmiten on kuitenkin päässyt näin käymään. Onko teillä jotain vastaavia asioita, mitkä on melkeinpä "pakko" saada omalle hahmolle, jos se on mahdollista?




Kommentit

  1. Onpa vekkuli luukku! Ja vekkuleilta kuulostavat hahmosikin, jos ne on tämän kaavan mukaan rakennettu - mukavasti pilkettä silmäkulmassa hahmon ilmeessä. Tajusin juuri, etten ihan hirveästi ole pelannut pelejä, joissa luodaan oma hahmo. Skyrimin perusteella kuitenkin sanoisin, että kaikkia hahmojani yhdistävät ainakin jonkinlainen silmiä rajaava väri (että ne erottuvat pelissäkin kauemmas), arvet sekä asukokonaisuus, johon kuuluu huppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin kyllä kuulun siihen kastiin, jotka pelaavat pelejä, joissa ei hirveästi hahmoja luoda itse. Kuitenkin jos sellaiseen peliin astun, niin hahmoon tulee käytettyä paljon aikaa.

      Silmiä rajaava väri ja huppu, johan siinä on mukavasti persoonallisuutta!

      Poista
  2. Jos mahdollista teen hahmosta mahdollisimman naisellisen. Nytkin on Watch Dogs 2:n Marcusilla pinkit pipo, lasit ja kengät & kukkapaita. Lasit on aina pakko laittaa hahmoille kun naamat on niin tylsiä ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun kuvittelen Marcusin noissa vaatteissa, niin on ainakin räikeyttä mukana! Ihan hyvä juttu, nimittäin juuri tuollainen tuo vähän väriä pelimaailmoihin mukaan ja samalla rikkoutuu sellainen harmaan massan mukainen hahmonsuunnittelu.

      Poista

Lähetä kommentti