Crash Bandicoot



Crash Bandicoot on Naughty Dogin kehittämä peli ja samalla kyseisen pelisarjan ensimmäinen peli.
Tämä tasohyppelypeli julkaistiin euroopassa vuonna 1996. Peli tehtiin PlayStation One:lle, mutta nykyään pelin voi ladata myös PlayStation Storesta PS3:lle tai PSP:lle.

Pelin alussa Crashin vihollinen Tohtori Neo Cortex ja hänen apunaan oleva Tohtori Nitrus Brio ovat kehittäneet mutanttiarmeijaa australialaisista eläimistä ja yrittävät tehdä Crashista Cortexin mutanttiarmeijan kenraalia. Crash pääsee pakoon laboratoriosta, mutta huolet eivät ole vielä ohi; nimittäin Crashin tyttöystävä Tawna on jäänyt vielä laboratorioon ja jää vangiksi. Crash lähtee pelastamaan Tawnaa ja samalla aikoo tuhota Cortexin pahan suunnitelman maailman valloituksesta.


Pelissä ohjaat Crashia. Peli sisältää monia asioita joita on muissakin peleissä, esimerkiksi Check Point-laatikot josta pelaaja jatkaa jos hahmo menettää elämän. Elämiä saa lisää jos kerää 100 wumpa- hedelmää tai "lisäelämän" joka näyttää Crashin päältä. Elämiä taas menettää, jos tippuu saasteiseen mönjään, rotkoon jossa on vettä tai yksinkertaisesti jos vihollinen saa iskettyä pelaajan hahmoa.
Joitain vihollisia pystyy myös tuhoamaan. Tuhoamiskeinoja ovat "mahaplätsi", päälle hyppääminen tai pyöriminen.
Pyörimisellä voi avata myös laatikoita. Kenties sieltä löytyy noitatohtori Aku Akun naamari, joka tekee hetkeksi Crashista voittamattoman.
Tasoilta voit myös löytää Cortex-,Brio- tai Tawna-merkkejä. Niitä löytämällä pääsee lyhyisiin bonuskenttiin. 
Bonuskentistä löytää paljon laatikoita, joista voi löytää paljon "lisäelämiä" tai wumpa-hedelmiä. Mutta jos Crash kuolee tai putoaa, pelaaja ei saa bonuskentältä yhtään mitään mukaansa. Bonuskentissä ei ole mukana yhtään Aku Aku -laatikkoa tai vihollista.

Crash Bandicoot kuuluu PlayStationin ostetuimpiin peleihin.







Kommentit