Scribblenauts


 Miltä tuntuisi pelata peliä, jonka suorittamiseen tarvittaisiin vain pelaajan mielikuvitusta? Scribblenauts nimittäin on sellainen peli. 5th Cellin kehittämä ja Warner Bros Interactive Entertainmentin julkaisema DS videopeli julkaistiin Euroopassa lokakuussa vuonna 2009.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, Scribblenautsin läpäisemiseen vaaditaan vain mielikuvitusta. Joten miten tässä pelissä pelataan? 
Pelissä ohjaillaan Maxwell nimistä poikaa. Jokaisesta kentästä pitää kerätä Starite niminen tähti, jotta taso on läpäisty. Tasoja on kahta erilaista: Puzzle ja toiminta.
Puzzle-tasoissa Maxwell saa Stariten kun on tehnyt jonkin tehtävän, esimerkiksi kaatanut metsän puun.
Toiminta-tasoissa pelaajan pitää vain löytää tie Stariten luokse, mutta vastassa saattaa olla vaikkapa vaarallinen karhu tai metallinen Tyrannosaurus Rex. Kuinka voit esim. hoitaa karhun pois tieltä? Tietysti tuomalla peliin vaikka kiväärin tai metsästäjän!

Pelin ideana on siis suorittaa erilaisia tehtäviä. Tehtävät voi suorittaa vain jos pelaaja tuo peliin jonkin apuvälineen tai henkilön. Pelissä on yli 20 000 asiaa jonka voi tuoda peliin. Sinun täytyy vain kirjoittaa haluamasi asia pelin yläkulmassa näkyvään vihkoseen ja asia on sitten pelissä. Kätevää vai mitä? 
Pelissä onkin hauskaa juuri se, että tason voi suorittaa sadoilla eri tavoilla. Mieti vaikka että kuinka monella tavalla voisit kaataa tai tuhota pelissä puun? Voisit käyttää vaikka moottorisahaa, kirvestä, termiittiä tai liekinheitintä. Pelissä mielikuvitus pääsee todelliseen lentoon! Hauskaa on myös se, että peli on myös suomennettu, eli ei tarvitse käyttää englantia ellei sitä sitten välttämättä halua.

Mielikuvitusta pääsee toteuttamaan myös omissa kentissä jotka voi luoda. Omaa maastoa ei voi luoda, vaan pitää käyttää valmiita maastoja, joita saa kun pelaa eri tasoja läpi. Pelaajalle jää siis mahdollisuus lisätä maastoon erilaisia kohteita aina eläimistä ihmisiin ja niistä vielä rakennuksiin ja tavaroihin. Hahmoille voi lisätä vielä skriptin, eli laittamasi hahmon voi laittaa vaikka juoksemaan pakoon kun pelaajan hahmo lähestyy häntä.
Puzzle-tasoja ei voi luoda, joten pelaajien täytyy tyytyä toiminta-tasojen kyhäämiseen.

Jokaisesta tason läpäisystä saa myös rahaa joita kutsutaan "Ollareiksi". Niillä voit ostaa esimerkiksi uusia käytettäviä hahmoja Maxwellin tilalle ja musiikkia omiin tasoihin. Uusia kenttäpaikkoja voi myös ostaa.
Ollareiden määrä riippuu siitä, kuinka nopeasti tai kuinka paljon mielikuvitusta on käyttänyt tasojen läpäisemiseen. Myöskin erikoistoimenpiteet vaikuttaa Ollareiden määrään (esimerkiksi jos et käyttänyt kertaakaan aseita. Se on yksi erikoistoimenpide).

Pelissä ei ole moninpelimahdollisuutta.
Peli on tulossa myös Wii U:lle, ja tästä pelistä on tehty myös jatko-osa, johon on lisätty mukaan adjektiivit.






Kommentit