Worms Armageddon



Matoja sotimassa! Team17 kehittämä ja Microprosen vuonna 1999 julkaisema Worms Armageddon on Worms-pelisarjan neljäs peli.
Peliä pystyy pelaamaan PC:llä PlayStation 1:llä, Game Boy Colorilla ja Nintendo 64:lla. Armageddonia pystyi myös jossain vaiheessa lataamaan PlayStation Storesta.

Pelin ideana on siis sotia muita matojoukkueita vastaan monilla erilaisilla aseilla. Mukana on aivan oikeita aseita, mutta myös (Worms-pelien tapaan) keksittyjä, esim. räjähtävä lammas. Monista aseista ei panokset lopu koskaan, mutta tätä hienoutta ei kuitenkaan kaikissa ole. Yleensä aseet joissa ei ole rajatonta panosmäärää ovat parempia kuin muut, vaikka singolla tuntuukin pärjäävän ihan hyvin.
Pelissä on myös työkaluja, joilla voi nopeuttaa madon liikkumista, rakentaa suojia tai porata seiniä.
Sotatantereelle voi tippua myös erilaisia "lisäpaketteja" ; lisäasepaketti (Weapon crate), lisäenergiapaketti (Health crate) tai työkalupakki (Utility crate). Lisäenergiapaketin keränneet sairastuneet madot (esim. skunkin uhri) parantuvat.
Jokaisella madolla on pelin alussa 100 energiapistettä. Energiaa ei voi kerätä loputtomiin, vaan maksimäärä niissä on 200. Luonnollisesti energiaa vähenee kun mato saa osuman.

Peliä voi pelata yksinään tai moninpelinä. Mukana on myös Missions ja Deathmatch pelityypit;
Missionsissa pelaaja harjoittelee erilaisia taitoja, esim. tähtäämistä, liikkumista, granaatin heittoa yms.
Deatmatchissa taas soditaan aivan tavallisesti, paitsi että aina kun on voittanut toisen joukkueen, tulee seuraavaksi vastaan vahvempi ja parempi joukkue.




Kommentit