Videopelien Historia Osa 3



Nyt olisi aika viimeiselle videopelien ja konsolien historiaa läpikäyvälle osalle. Jäljellä on enää kaksi pelisukupolvea eli seitsemäs ja kahdeksas sukupolvi. Jos edelliset osat ovat jääneet lukematta niin tässä linkit niihin: Videopelien Historia osa 1 ja Videopelien Historia osa 2.


SEITSEMÄS SUKUPOLVI (n. 2006-   )

Seitsemännen sukupolven aloitti Microsoft julkaisemalla vuonna 2005 Xboxille seuraajan. Seuraajaksi tuli Xbox 360. Näihin aikoihin peliteollisuus aloitti hyödyntämään liiketunnistusta peleissä. Tästä on yksi todella hyvä esimerkki, joka tulee Nintendolta. Nintendo tuli mukaan seitsemänteen sukupolveen julkaisemalla vuonna 2006 Nintendo Wii -konsolin, joka on samalla ensimmäinen liiketunnistusta käyttävä kotikonsoli. 
Sony ei jäänyt katselemaan kilpailijoita ja pureskelemaan omia kynsiään vaan laittoi myös vuonna 2006 markkinoille täysin uuden konsolin, joka kantaa nimeä PlayStation 3.  PlayStation 3 erosi kilpailijoistaan sillä, että se oli ottanut käyttöön Blue-Ray -teknologian ja informaatiotiheydeltään suuremmat levyt. Nämä asiat mahdollisti sen, että konsoli pystyy käyttämään ja pyörittämään suurempaa pelidataa kuin kilpailijansa. Kuitenkin jostain syystä PS3 ei pärjännyt markkinoilla niin hyvin kuin esimerkiksi Wii. 
Xbox 360
PlayStation 3
Nintendo Wii



Uusien konsoleiden myötä markkinoille alkoi tulla myös täysin uusia pelejä ja pelisarjoja. Uuden pelisukupolven alussa tuli monia uusia pelisarjoja. 2000-luvun loppupuolella alkoikin sitten tulla aikaisempien pelien jatko-osia. Seitsemännen sukupolven suurimpia, tärkeimpiä ja kuuluisimpia uusia pelejä/pelisarjoja ovat LittleBigPlanet (v. 2008), Resistance (v.2006), inFamous (v. 2009), Motorstorm (v. 2007), Red Steel (v. 2006), Wii Sports (v. 2006), Wii Party (v. 2010) ja Wii Fit (v. 2008).  
Kuten aikaisemmin jo mainitsin, moni peli sai jatko-osia 2000-luvun loppupuolella. Niitä en käy listaamaan, koska niitä on todella paljon.
LittleBigPlanet
Wii Sports
2010-luvulla alkoi liiketunnistimien käyttö lisääntyä, nimittäin Nintendon kummatkin kilpailijat kehittivät omat liiketunnistimet. Sony julkaisi vuonna 2010 PlayStation Move ja saman vuonna Microsoft julkaisi Xbox 360:lle Kinect -lisälaitteen. Kinect erosi kilpailijoistaan paljon, nimittäin sen käytössä ei tarvinnut mitään ohjainta. Moven peleistä mainittakoon vaikka Sports Champions, Medieval Moves ja PlayStation Move Heroes. Kinectin peleistä suosituimmat lienee Kinect Sports, Kinectimals ja Dance Central. 
Vuonna 2011 julkaistiin myös peli, joka käyttää "teleporttausta". Kyseessä on Skylanders: Spyro’s Adventure -peli. Kyseisessä pelissä laitetaan pelin mukana tullut hahmo/lelu portaaliin, joka sitten ilmestyy peliin mukaan. Uusia hahmoja voi ostaa lisää kaupasta, jos mukana tulleet kolme hahmoa ei riitä. 
PlayStation Move
Kinect







Kinectimals






Sports Champions



Portaali





Skylanders: Spyro’s Adventure











Seitsemännen sukupolven aikana markkinoille tuli kaksi uutta käsikonsolia. Vuonna 2011 Sony julkaisi PlayStation Vita -konsolin ja saman vuonna Nintendo julkaisi käsikonsolin nimeltä Nintendo 3DS.
3DS on ensimmäinen 3D-tekniikkaa hyödyntävä käsikonsoli ja on  kaikenlisäksi samalla ensimmäinen konsoli, joka ei tarvitse 3D-laseja nähdäkseen kolmiulotteisuutta.
Nintendo 3DS

PlayStation Vita (PS Vita)













KAHDEKSAS SUKUPOLVI (n. 2012-   )

Kahdeksas sukupolvi on vasta aluillaan, joten siitä ei ole vielä paljon tietoa. Tähän sukupolveen kuitenkin lasketaan tulevat konsolit.
Tähän hetkeen mennessä kahdeksannen sukupolven konsoleita ovat Nintendo Wii U sekä PlayStation 4, josta on jo kerrottu paljon tietoa.
Sen verran uskallan kuitenkin sanoa, että tässä sukupolvessa kosketusnäyttö tulee olemaan iso asia. Tai sitten ei...
PlayStation 4:sen ohjain

Nintendo Wii U











Tähän loppui videopelien historia -tekstit ja kaikki kahdeksan sukupolvea on nyt käsitelty. Kiitän kaikkia lukijoita, jotka ovat jaksaneet lukea näitä historia juttuja.


Kuvia on lainattu verkosta

Kommentit