GDC 2016




Ensi viikolla (14.2-18.2) järjestetään Amerikan San Franciscon Moscone Centerissä Game Developers Conference, joka on tapahtumana lähinnä suunnattu pelialalla työskenteleville henkilöille. Tapahtumassa useat pelialalla toimijat pitävät erilaisia tilaisuuksia liittyen pelien tekemiseen ja samalla jakavat vinkkejä sekä inspiraatioita kollegoilleen. Tapahtuma ei välttämättä suoranaisesti kutkuta meitä pelaajia samalla tavalla kuin monet muut pelitapahtumat, mutta ensi viikolla kannattaa kuitenkin olla ainakin toinen korva auki, nimittäin GDC:ssä saatetaan ihan hyvin julkaista jotain todella mielenkiintoista uutta tietoa tulevasta. On esimerkiksi huhuiltu, että PlayStation julkistaisi oman VR-laitteensa hinnan, ja että yleisestikin VR-laitteista kerrottaisiin enemmän. On myös huhuiltu joidenkin pelien betojen julkistamisesta ja kenties tapahtumassa julkaistaan muutamia täysin uusia pelejä, ainakin Obsidian ja Paradox ovat kovasti viitanneet siihen suuntaan, että joku heidän yhteinen peli tulee näkemään päivänvalon juuri GDC:llä. Ensi viikolla siis voidaan kuulla jotain uutta ja mielenkiintoista pelialan suunnalta tai sitten vaihtoehtoisesti emme kuule mitään erikoista. GDC kun ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole mikään julkaisutapahtuma.

Jos jotain kiinnostaa, niin täältä löytyy lista aikatauluista ja aiheista, mitä tapahtumassa käydään läpi: http://schedule.gdconf.com/list .
Useimmat näistä ovat maksullisia ja vaativat sivustolle rekisteröitymistä. Käsittääkseni joitain näistä tilaisuuksista ei edes lähetetä internetin välityksellä, mutta kannattaa seurata esimerkiksi sosiaalista mediaa eri pelistudioiden taholta, jotka saattavat ehkä striimata jonkin noista tilaisuuksista ilmaiseksi kaikille. 

Parhaiten tapahtumaa pystyy seuramaan ainakin jollain tasolla reaaliajassa esimerkiksi Twitterissä hashtagin #GDC16 avulla. Isoimmat uutiset tulevat varmasti löytymään myös useimmista uutisia julkaisevista pelisivustoista. 


Tähän loppuun myös ilmoitus tulevan kesän E3 -tapahtumasta: Keskustelut kyseisestä tapahtumasta on alkanut jo jollain tasolla, ja täältä blogista tullaan perinteisesti löytämään tänäkin vuonna E3-aikataulut Suomen ajassa sekä linkit lähetyksiin. Aikataulut tulevat esille mahdollisimman nopeasti tarkempien kellonaikojen tullessa julki.

Kommentit