Viime vuoden kyselyyn omia vastauksia sekä pieniä muutoksia





Pidin viime vuoden syyskuun ja lokakuun aikoihin kyselyn, jonka avulla hankin hiukan tietoa siitä, mitä blogissa kävijät oikein lukevat ja kuinka usein. Samalla tuli ilmi asioita myös sisällön suhteen, eli mitä Peliaikaan haluttaisiin lisää. Tiedän, että tämän jutun nostaminen ylös tässä vaiheessa on omalla tavallaan hölmöä, kun kyselystä on jo todella pitkä aika. Kuitenkin haluan ottaa tämän asian ylös nyt, kun blogissa on viime aikoina tapahtunut paljon uutta, joista isoimmat asiat liittyy ulkonäköön. Kyselyn aikana nousi muutamat asiat melko kovin esille, ja haluan näin yleisesti nyt vastata näihin pyyntöihin.


Kyselyn aikana nousi erittäin voimakkaasti esille, että useammilla blogissa kävijöillä olisi hinkua lukea enemmän arvosteluita (monia pyyntöjä tuli). Tämä ei sinäänsä tullut kovana yllätyksenä, koska arvostelut ovat yksi Peliajan luetuimpia tekstilajeja. Otan tämän asian huomioon tulevaisuutta ajatellen, mutta haluan myös muistuttaa muutamista asioista: haluan arvosteluissa olevien pelien olevan melko uusia, eli noin 2 vuoden sisällä ilmestyneitä. Nämä pelit ovat siis melko kalliita verrattuna vanhempiin peleihin. Toinen asia on, että pyöritän blogia itse, eli jokainen peli vaatii paljon aikaa, ennen kuin siitä voin kirjoittaa arvostelun (ja nykyään pelit ovat melko pitkiä). Eli yritän kyllä nostaa arvosteluiden määrää jonkin verran tai ainakin pitää tahtia samana kuin aikaisemmin, mutta sellaiseen tahtiin mitä esimerkiksi isommat pelisaitit tekevät, niin siihen en pysty mitenkään. Esimerkiksi jo neljän pelin arvostelun tekeminen kuukaudessa on yksinään blogia kirjoittavalle erittäin iso haaste, kun on noita monia arkielämän tekemisiä sekä en kuitenkaan tee tätä työkseni vaan harrastuspohjalta. Pyyntö on kuitenkin otettu huomioon ja koitan parhaani mukaan tehdä arvostelumaista sisältöä lisää. Toivoisin kuitenkin ymmärrystä siinä mielessä, että ihmeisiin en pysty pelkästään jo ajan vuoksi.

Toinen asia on, että joku oli toivonut videosisältöä blogiin. Peliajalle on varattu omat tilinsä YouTubeen ja Twitchiin, mutta mitään aktiivista toimintaa siellä ei tällä hetkellä tapahdu. Ennen videomateriaalia ei tullut pelkästään sen takia, että omat varusteet tuohon toimintaan olivat täyttä pilipalia. Nyt kuitenkin löytyy sopivat tarvikkeet/ohjelmistot sekä pelilaitteista tehoa, joten videoiden tekeminen ei olisi ongelma. Videomateriaalin tekemiseen olisi itse asiassa jopa paljon innostusta, mutta en kuitenkaan haluaisi tehdä paljoa sellaista perinteistä Let's Play -meininkiä (toimikoot nuo asiat sitten Twitchin puolella). YouTuben puolelle haluaisin kuitenkin kehittää jotain sisältöä, mutta ensiksi haluaisin keksiä, että minkälaista se itse sisältö olisi. Mahdollisuuksia on tietenkin monia, mutta haluan kuitenkin tehdä sellaisia videoita, joiden tekemistä pidän itsekin hauskana ja että niissä olisi myös jokin punainen lanka. Tällä hetkellä ei siis ole videomateriaalia, mutta kunhan keksin mahdollisen hyvän idean videoille, niin ilmoitan siitä kyllä täällä blogin sekä Twitterin puolella.

Kolmantena pyydettiin, että olisi hienoa nähdä erikoispostauksia. Kiva ajatus, mutta olisi kyllä kiva tietää, että minkälaisia erikoispostauksia? Itselleni kun jokin erikoispostaus voi olla ihan tavallinen postaus ja sama toisin päin... Eli pyytäisin avausta tähän asiaan!

Nuo olivat lähinnä suoraan pyydetyt asiat, joita vastaajilta oli tullut. Monivalintojen kautta kuitenkin analysoin, että itse niitä ns. blogi-tekstilajeja haluttaisiin lukea, vaikka kukaan ei niitä suoranaisesti kirjoittamalla pyytänyt. Tapanani on ollut, että tuollaisen blogin täräytän ilmoille aina viikonlopun aikoihin jos kerkeän, mutta nyt rikon tuon systeemin. Tästä lähtien blogi voi tulla ihan milloin vain ja ihan kuinka monta kertaa tahansa kuukauden aikana. Syy tähän on se, että jos itseäni joskus innostaa kirjoittaa fiilistelyä vaikka Civilization V:stä, niin voin kirjoittaa siitä vaikka kuinka monta tekstiä halutessani. Toivon myös, että muutos ilahduttaa lisää arvosteluita toivoneita, nimittäin tämän myötä hetkelliseen valokeilaan voi päästä useampia pelejä kuukauden aikana, niin uusia kuin vanhoja. Eiköhän tämäkin tapa auta hahmottamaan joitakin pelejä siinä, että minkälaisesta tekeleestä on oikein kyse.

Lopuksi haluan vain mainita, että blogin ulkoasua aina silloin tällöin viilataan, eli älkää ihmetelkö jos joskus täällä tapahtuu jotain outouksia esimerkiksi sivupalkin alueella. Pientä pyöristystä esimerkiksi sivupalkin widgeteissä tulee tapahtumaan.

Ja hei, sivupalkissa ihan alhaalta löytyy uusi palaute-laatikko, jonka kautta voi ihan milloin tahansa käydä laittamassa palautetta tai kehitysehdotuksia anonyymisti! Suuret kiitokset jo jokaiselle palautteen lähettäjälle näin etukäteen.


Kommentit

  1. Hieno juttu! Videoitahan voi tehdä vaikka minkälaista! Esimerkiksi jostakin pelistä mielestään "parhaat hetket" kerättynä yhteen, tai sitten taas esimerkiksi "hauskat hetket" jostakin pelistä kerättynä yhdelle videolle. Tämä sitten vaatisi peliä pelatessa koko ajan valmiutta tallentaa peliä. Myös peliarvostelu videolla puhuen ja pätkiä pelistä, sellaiset ovat myös kivoja. Myös sitten enemmän aikaa vieviä projekteja mitä itse haluaisin ainakin enemmän tehdä, on sellaiset videot missä on hyvää musiikkia taustalla ja otettu pätkiä pelistä. :)

    Ja arvosteluja myös peleistä, jotka löytyy super halvalla jostakin kivien koloista pienemmiltä pelinkehittäjiltä, jotta sitten niistä voisi saada itselleen uusia vinkkejä erilaisista peleistä! (Vaikka itse en toki nyt tarvitsisi yhtäkään uutta peliä!)

    Ja ulkoasun säätely ja muokkaus ja fiksaus ja viilaus on aina ikuisuusprojekti! ;) Nyt näyttää oikein kivalta ja yhtenäiseltä värit ja tyylit blogissasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tyyliltään niitä videoita on kyllä monia, ja totta kai sitä voisi pyörittää vaikka useampia ns. "sarjoja" yhdellä kanavalla. Vaikka juuri jotain tuollaista best/funny moments -tyylistä settiä (H20Delirious, OhmWrecker, Daihti De Nogla) omalla tyylillä ja sitten silloin tällöin jotain asiapohjaisempaa. Katsoo nytten, mitä tässä keksii.

      Arvosteluissa on kyllä tarkoitus nostaa esille noita pienempiä sekä keskikokoisia pelejä, kun ne ovat ehkä itsellenikin niitä kaikista mieluisimpia. Arvosteluissa muutenkin on tällä hetkellä hyvä tilanne päällä, kun on muutaman kuukauden edestä jo arvostelupuolet selvillä. Pienenä spoilerina sanottakoon, että muutamasta uudesta on tulossa sekä muutamasta sellaisesta noin vuoden vanhasta ;)

      Ikuisuusprojekti tosiaan :D Ja kiitos kehusta, yhtenäisyyttä tässä on yritetty hakeakin :)

      Poista
    2. Ei paineita videoiden tekoon, kyllä ne ideat sieltä alkaa tulvimaan ihan itekseen! :D

      Jes spoilereita! Arvosteluja on kiva lueskella ja välillä vähän liianki kiva, kun tekee mieli heti mennä itse ostamaan peli ja kokeilemaan! :D Ja on muutenki kiva vielä suht uutena pelimaailman matkaajana tässä kuullakin erilaisista peleistä. :)

      Poista
    3. Joo, ei tässä paineita oteta, omaa tahtiahan tätä projektia tehdään :)

      Itsekin kyllä tykkään lukea arvosteluita, ihan siis ylipäätään vähän kaikista aiheista. Arvosanan kohdalla täytyy kuitenkin muistaa aina se subjektiivinen taso, mutta itse tekstin sisällöstä taas aukeaa melko hyvin selville, minkälaisesta tuotteesta on oikein kyse. Niin, ja ovat ne kanssa melko spoilerivapaita :D

      Poista

Lähetä kommentti