Peliviikko 14.11.2016 - 20.11.2016





Ensi viikolla vietetään peliviikkoa (pelikasvatuksen viikko), jonka tarkoituksena on kehittää positiivista pelikulttuuria sekä vähentää pelaamiseen että pelaajiin kohdistettuja ennakkoluuloja. Tämän myötä ensi viikolla ympäri Suomea (sekä muissa pohjoismaissa) järjestetään useita erilaisia peliaiheisia tapahtumia koko perheelle, joten kannattaa pitää silmät auki!

Suomessa on tapahtumia peliviikon aikana useita satoja ja kaikki tapahtumat pääsee katsomaan seuraavan tapahtumakartan avulla: TAPAHTUMAKARTTA (LINKKI). Tapahtumia järjestetään niin kouluilla, kirjastoilla, nuorisotaloilla, museoissa, palvelukeskuksissa, yrityksissä, järjestöissä ja kaikessa siitä väliltä ja teemoina on niin videopelit, lautapelit, roolipelit, mobiilipelit, miniatyyripelit ja niin edelleen. Kaikille on siis jotain aivan varmasti! Oman tapahtuman voi myös järjestää, mutta ilmoitathan siitä seuraavaan linkin kautta: http://www.pelipaiva.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=178.

Kuten edellisen vuoden tavoin, niin myös tänä vuonna järjestetään Pelit Kiertoon! -keräys. Jos oma taloutesi huojuu ylimääräisistä peleistä, joilla et tee yhtikäs mitään, niin voit lahjoittaa ne tähän keräykseen, jolloin pelit lähtevät niin lastensairaaloihin, palvelutaloihin, päiväkoteihin, sairaaloihin, vastaanottokeskuksiin, nuorisotaloihin, vähävaraisille yksityishenkilöille ja niin edelleen. Käyttämättömät pelit voi nyt siis laittaa hyvään tarkoitukseen! Lisätietoa pelikeräyksestä voit lukea täältä: http://www.peliviikko.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=180.

Peliviikon suojelija Palringo Finland OY järjestää peliviikon aikana myös Palringo ryhmäviestisovelluksen avulla "Peliviikon Olohuone" -keskusteluryhmän, jossa voi käydä keskustelemassa pelaamiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneen löytää Peliviikon omien kotisivujen alapuolelta.

Tämän kyseisen viikon aikana äänestetään myös vuoden pelikasvattaja, joka omalla panoksellaan on kehittänyt jollain tavalla positiivista pelikulttuuria. Tänä vuonna ehdokkaat ovat Kari Lahti, Jussi "Kaapo" Koponen sekä Karl Ögland & Björn Nylund. Äänestysaikaa on 16.11.2016 asti ja oman äänensä voi käydä pistämässä kehiin täältä: https://fi.surveymonkey.com/r/pelikasvattaja2016.

Mikä olisi tapahtuma ilman kilpailua: Pohjoismaisessa Slither.io -selainpeliturnauksessa on mahdollisuus voittaa pääpalkintona Palringo Finland OY:n lahjoittama One Plus 3 -älypuhelin. Lisäksi jokaisen maan parhaat palkitaan yhdellä vapaavalintaisella digitaalisella pelillä tai lautapelillä (arvo enintään 100 euroa). Pieniä palkintoja on lisäksi tarjolla pienemmissä osakilpailuissa. Osakilpailut löytyvät peliviikon tapahtumakartalta.

Ensi viikolla pelaillaan positiivisissa merkeissä, olkoon alustana sitten perinteisemmät lautapelit tai vaikka digitaalisessa muodossa olevat konsolipelit. Hymy huuleen, kaikki ilo irti, positiivisuus esille ja pelamaan!




Lisätietoa peliviikosta voit lukea täältä: http://www.pelipaiva.fi/




Kommentit