Joulukalenterin luukku 18: Viisi hyvää samalla sohvalla pelattavaa party -peliä



Moni on sanonut, että joulun aika on yhdessäolon juhlaa. Joulun jälkeen vielä uutena vuotenakin porukka kokoontuu yhteen juhlistamaan uutta merkkipaalua ihmisten historiassa. Kun ihmiset nyt näin joulukuun lopulla ovat kovasti kyläilemässä tai muuten vain viettävät yhteistä aikaa, niin miksi ei voisi myös samalla istahtaa samalle sohvalle ja pelata hieman pelejä, johon voi osallistua useampi henkilö samaan aikaan? Luukku 18 kertoo viisi juuri tällaista peliä ja vielä party -pelien muodossa. Party -pelit kun ovat sellaisia tapauksia, ettei niitä kannata todellakaan ottaa tosissaan. Tosin välillä nämä kyseisen genren pelit eskaloituvat niin pahasti, ettei niitä pystyisi kukaan ottamaan tosissaan. 



Buzz! -sarjan pelit


Miten olisi samalla sohvalla pidettävä tietovisa Buzz -summereiden kanssa? Buzz! -sarjasta löytyy tietovisoja niin musiikista, Hollywoodista kuin urheilusta, mutta sieltä löytyy myös se ihan perinteinen kaikki aiheet kattava perusvisa. Buzzin naljailuja voi kuunnella samalla sohvalla yhteensä neljä pelaajaa, mutta toisaalta onko kukaan estänyt muodostamasta tiimejä, jolloin pelaajamäärä kasvaisi huomattavasti? Eipä taida. Jos tietovisat eivät ole juttusi, niin kannattaa kokeilla myös Buzz! Junior -sarjaa, joissa pääsee mittelemään toisiaan vastaan erilaisten minipelien parissa. Itse annan ison peukun ja suosituksen kummallekin Buzz! -sarjalle. 

Mario Party -sarjan pelit


Jos omistat Nintendon konsoleita, niin voi Mario Party -sarjan pelit olla sinulle sopiva vaihtoehto. Mario Partyja voitaisiin kuvailla eräänlaisiksi lautapeleiksi, jotka sisältävät useita erilaisia minipelejä. Mario Partyt soveltuvat hyvin koko perheen pelattavaksi (ja näitä Party -pelejä löytyy melkeinpä kaikille Nintendon laitteille) ja todennäköisesti nämä aiheuttavat myös vähemmän vihaisia katseita verrattuna Mario Karteihin (Blue Shell, köh köh...).


The Jackbox Party -sarjan pelit


The Jackbox Party -pelit ovat siinä mielessä hyvä vaihtoehto juhliin, koska pelin mahtuu oikeasti huima määrä pelaajia: tiettyihin peleihin voi mahtua jopa sata pelaajaa. Seuraava kysymys kuuluu, että miten ihmeessä jotain peliä voi pelata samalla sohvalla (tai miten ne sata ihmistä mahtuu siihen sohvalle) jopa sata toverusta? Ohjaimia ei tarvita, nimittäin pelin ohjaimena käytetään omia älylaitteita, eli vaikka sitä taskusta löytyvää älypuhelinta tai pöydällä lojuvaa tablettia. Useimmiten The Jackbox Party -pelejä myydään eräänlaisina paketteina, jotka sisältävät useampia erilaisia pelejä. Peleinä on muun muassa piirrosten tunnistusta, erilaisia tietovisoja, joihin jokainen pelaaja voi kehittää omia vastausvaihtoehtoja sekä Cards Against Humanityn tapaisia klassikoita. Toisin sanoen kyseessä on pelisarja, joka voi juurikin tämän postauksen aloituksen mukaan eskaloitua todella pahasti. Huomioitavaa kuitenkin on, että Jackbox Party vaatii ainakin keskitason englannin ymmärtämistä, nimittäin suomen kieltä ei näissä vaihtoehtona ole.

Move Or Die


Move Or Die on Those Awesome Guys -studion kehittämä ja julkaisema party -peli, jonka nimi käytännössä kertoo kaiken: liiku tai kuole. Tämä kieli poskessa pelattava peli sisältää useita erilaisia minipelejä, joita kaikkia yhdistää se tekijä, että pelaajan on liikuteltava koko aika omaa hahmoaan, nimittäin paikallaan pysyminen aiheuttaa nopeasti Game Overin. Move Or Die on tällä hetkellä saatavilla vain PC:lle, mutta peli on saapumassa ensi vuoden puolella myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. 

Rock Band - ja Guitar Hero -sarjan pelit



SingStarit ovat ihan hyvä vaihtoehto juhliin, mutta hauskemmaksi homma menee, kun pistetään kokonainen bändi pystyyn. Rock Band ja Guitar Hero ovatkin idealtaan oikein hauskoja party -pelejä, varsinkin Rock Band, joka tuo pelaamiseen mukaan omat rummut. Rehellisesti sanottuna kummankin pelisarjan parhaat päivät ovat jo menneet vuosia sitten, eikä useammat enää jaksa katsella sitä isoa läjää muovisoittimia, joille ei edes meinaa mistään löytyä hyvää säilytyspaikkaa. Kuitenkin jos yhteen kokoon kokoontuva ihmisjoukko on musiikin ystäviä, niin muutaman kappaleen soittaminen on ihan hauska ajanviete näiden pelien parissa. 


Mitä party -pelejä sinulle tulee mieleen?




Kommentit