Joulukalenterin luukku 4: Viisi ensimmäistä pelaamaani peliä



Tämän päivän luukun sisältö hyppää hiukan nostalgisempaan tunnelmaan näin omalta osalta, kun tällä kertaa tarkastellaan pelejä, joista oma peliharrastukseni on pongahtanut ilmoille. Koska tästäkin on jo kauan aikaa, niin mitään tarkkoja muistikuvia minulla tai läheisilläni ei ole siitä, että mikä peli olisi juuri ollut se ihka ensimmäinen pelaamani peli ja niin edelleen, mutta seuraavat viisi peliä ovat 100% varmuudella sieltä ensimmäisten joukosta. Oma peliharrastukseni on siis alkanut legendaarisen Nintendo Entertainment Systemin kautta tasohyppelypelejä pelaten, eli minulle on kyllä tuttuja juttuja mahdottomuus pelitallennuksiin ja kasettien asettelu NES:iin siten, että peli lähtisi kunnolla käyntiin ilman ruudun väpättelyä ja niin edelleen. "Nyt pelataan voimalla", ja nämä viisi peliä ovat olleet minulle pongahduslauta tähän kyseiseen harrastukseen: 


Super Mario Bros. / Duck Hunt



Tämän bundlepelin myötä päivän luukkuun tulee poikkeuksellisesti kuusi peliä viiden sijaan, mutta ei anneta sen häiritä. Ensimmäisiin pelikokemuksiini kuuluu Super Mario -pelisarjan ensimmäinen peli Super Mario Bros. sekä samassa paketissa Zapper -valopistoolilla pelattava Duck Hunt (eli eräänlainen pelibundle kyseessä, NES + Zapper sekä kaksi peliä). Lämpimät muistot kummastakin pelistä, mutta näistä kahdesta teoksesta taisin enemmän pelata Duck Huntia, jos oikein muistelen. Terveiset vaan nauravalle koiralle, olet edelleen huikea tyyppi!

Super Mario Bros. 3


Super Mario Bros. 3 -peliä tuli taas pelattua ensimmäisen Marionkin edestä. Mario numero kolmonen on sen verran tärkeä peli itselleni, että lasken sen heittämällä yhdeksi parhaimmaksi peleiksi ikinä ja jos täytyisi kehitellä jotain henkilökohtaista TOP -listaa suosikkipeleistäni, niin tämä teos löytyisi sieltä varmasti. Kyseessä jälleen niitä pelejä, jotka tulevat kestämään pelaajien keskuudessa todennäköisesti aina iästään huolimatta ja hyvä niin. 

Disney's The Jungle Book


Viidakkokirja on monelle tuttu Rudyard Kiplingin teoksena, mutta entistä useammalle se on tuttu Disneyn tekemänä animaatioelokuvana. Viidakkokirja on tosin minulle myös tuttu Virgin Gamesin tekemänä pelinä. Kyseinen peli on historiallinen itselleni siinä mielessä, että tämä on melko vahvalla luottamuksella ensimmäinen videopeli, jonka olen pelannut kokonaan läpi. Tärkeä merkkipaalu harrastusta ajatellen, sanoisinko.


Mega Man 4


Jos Mario -pelit ovat itselleni tärkeitä, niin samaan kastiin kuuluu myös sininen pomppija nimeltä Mega Man. Mega Manit ovat aivan loistavia tasohyppelypelejä, jotka sisältävät vielä aivan huikeita musiikkiraitoja. Ensimmäinen kosketukseni Mega Maneihin tapahtui numero neljän kohdalla, ja jos Viidakkokirja oli elämäni ensimmäinen läpi pelattu peli, niin seuraavaksi läpi meni sitten juuri tämä teos. Tärkeä tapaus tämäkin monessa suhteessa.

Chip ’n Dale: Rescue Rangers


Tikun ja Takun pelastuspartio on myös alkuperäisesti kuulu animaatiosarjastaan, mutta minulle se on tuttu myös loistavana tasohyppelypelinä. Chip 'n Dale: Rescue Rangers on todennäköisesti myös itselleni ensimmäinen peli, jota olen pelannut kahdestaan jonkun toisen kanssa reaaliaikaisesti samalla ruudulla (Marioiden kaksinpeli kun sattuu olemaan lähinnä vuoropelaamista). Jos jotain tästä pelistä on jäänyt mieleen peliharrastukseni alkuajoista, niin tämä kyseinen peli teki ainakin vaikutuksen siinä, että tässä pelissä pystyi piiloutumaan vihollisilta menemällä esimerkiksi laatikoiden alle piiloon. Tuohon aikaan huikea ominaisuus, uskokaa pois.


Muistatteko te, ystävät hyvät, että mikä olisi ollut teidän ensimmäinen pelaamanne peli?




Kommentit