Joulukalenterin luukku 6: Viisi suomalaista videopeliä



Joka vuosi näin itsenäisyyspäivänä on blogin puolelle ilmestynyt aina jotain peleihin ja suomalaisuuteen liittyvää asiaa, joten miksi rikkoa perinnettä. Joten luukun kuusi takaa paljastuu tällä kertaa viisi täysin kotimaista tekoa olevaa peliä. Jos joku kysyy, että miten nämä viisi peliä ovat sitten valittu, niin vastaus on tämä: Nämä pelit eivät koskaan ole nähneet päivänvaloa täällä blogin puolella. Luukku kuusi auki, kotimaiset pelit esille ja viettämään hauskaa päivää. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Warhammer 40,000: Squad Command



Tiesitkö, että suomalainen pelistudio RedLynx on tehnyt Warhammerin maailmaan sijoittuvan pelin? Hyvin tuttu suomalainen studio nimittäin on tehnyt Squad Commandin, joka nähtiin vuonna 2007 PSP - sekä Nintendo DS -laitteilla. THQ:n julkaisema peli on hyvin perinteisen oloista Warhammeria: vuoropohjaista taktikointia yksinpelinä tai moninpelinä. Squad Command sai ihan keskitasoisen vastaanoton, mutta jos RedLynxin tuotanto kiinnostaa, niin kannattaa mieluummin katse suunnata erääseen fysiikkaan perustuvaan moottoripyörä -pelisarjaan: Trialsiin.


Neon Chrome



Neon Chrome on suomalaisen 10tons Ltd:n kehittämä sekä julkaisema peli, joka on myös saanut ihan keskitasoiset arvostelut. Kyseinen top-down shooter -peli lupaa loputonta uudelleenpeluuarvoa värikkäässä cyberpunk -maailmassa. Neon Chrome sisältää myös co-op -mahdollisuuden, joten tässä on yksi vaihtoehto kavereiden kanssa pelattavaksi peliksi.


Ice Lakes



Tänä vuonna ilmestynyt Iceflake Studiosin tekemä pilkkimispeli Ice Lakes teki osittain jopa yllättävän teon, kun se kiipesi hetkeksi hyvin suosituksi peliksi Steamissa. Avoimet kartat, kairaa reikä jäähän ja ala pilkkimään, mikäs sen mukavampaa! Peli sisältää yksinpelin lisäksi myös 32 pelaajan moninpelin, joten kaloja voi narrata isommallakin kaveriporukalla rentoutuen tai vaihtoehtoisesti vaikka kisaillen. Ice Lakesissa on muuten VR-tuki HTC Vivelle, joten virtuaalilasien omistajille on hiukan ekstraa luvassa.

Running With Rifles


Running with Rifles on suomalaisen Modulaatio Games kehittämä ja Osumia Gamesin julkaisema top-down tactical shooter -peli höystettynä avoimen maailman RPG -elementeillä. Toisin sanoen tällaisia yhdistelmiä ei hirveästi markkinoilta löydy. Ideana on siis ohjastaa yhtä sotilasta ja armeijan muita sotilaita ohjastaa muut pelaajat. Peli sisältää yksinpelin ja moninpelin, sekä pelimuotoja löytyy aina kampanjasta PvP- ja PvPvE -tiloihin. Hauskalla sarjakuvamaisella tyylillä kehitellystä pelistä ei ainakaan pelaaminen lopu kesken!


The Swapper


The Swapper on puzzle -peli, jonka kehityksestä on vastannut Facepalm Studios sekä Curve Studios ja julkaisusta on vastannut myös Facepalm Studios. Poikkeuksena on vain Japanin alue, jossa julkaisusta on huolehtinut Nintendo. Erittäin hyvät arvostelut saanut The Swapper on saatavilla melkeinpä kaikille mahdollisille alustoille. Jos Sci-Fi ja kloonaus ovat sinua kiinnostavat teemat, niin The Swapper voi olla juuri sinulle soveltuva peli. 



Heitetään tähän loppuun kysymys, että mikä on teidän mielestänne paras suomalainen videopeli?






Kommentit