perjantai 19. toukokuuta 2017

Mario Kart 8 Deluxe - Viisi suosikkirataa


Mario Kart 8 Deluxe sisältää yhteensä 48 erilaista rataa, ja nyt on tehtävä se rankka päätös: Mitkä näistä hiukan alle viidestäkymmenestä radasta menee niihin omiin henkilökohtaisiin suosikkeihin? Valinta oli oikeasti todella haastavaa tehdä, nimittäin MK8 Deluxe sisältää huimat määrät loistavia ratoja, jotka olisin mielelläni tähän listaan lisännyt mukaan (ehkä samasta aiheesta tulee jossain vaiheessa vielä toinen teksti?). Rajaus on tehty kuitenkin viiteen rataan, joten parhaimmisto oli nyt valittava päältä ja sillä sipuli. Lista ei muuten ole parhausjärjestyksessä, vaan radat ovat ihan satunnaisesti listattuna. Kertokaahan tekin omat suosikkinne!


Excitebike Arena (Egg Cup)


Excitebike Arena nousee kärkeen paristakin syystä: Ensinnäkin rata pystyy luomaan hienon tunnelman NES -klassikko Excitebikesta. Toinen syy taas on se, että Excitebike Arena on jokaisella ajokerrallaan hieman erilainen, mikä erottaa sen muista pelin radoista: Excitebikemaiset rampit nimittäin vaihtavat paikkaa jokaisella pelikerralla ja jos aivan oikein muistan, niin näitä paikkoja löytyy radasta 200 kappaletta. Aika-ajoissa rampit ovat kuitenkin aina samoissa kohdissa ja juuri kyseistä versiota kutsutaan Excitebike Arena Standardiksi. 
Rampit sekä hyvin yksinkertainen ratasuunnittelu (kaksi pitkää suoraa tietä ja molemmissa päissä tiukat käännökset) tekevät Excitebike Arenasta todella hauskan pelattavan radan, joka erottuu vielä hyvin muista.

Shy Guy Falls (Flower Cup)


Shy Guy Falls on yksi niistä radoista, jotka pistävät hymyilyttämään: Varsinkin radan lopussa meinaa hymy kasvaa suuriin mittakaavoihin, kun kuulee Shy Guyden tekevän töitä ja ääntelehtivän pelin musiikin tahdissa. Rata itsessään ei ole haastava, vaan oikeastaan se on melkoisen mukavan simppeli tapaua. Vesiputouksissa ajaminen on lisäksi aina todella upean tuntuista. Tämä on niitä yhtiä iloisen oloisia ratoja, joten monella pelaajalla varmasti nousee suunpielet ylöspäin Shy Guy Fallsia pelatessa.

Bowser's Castle (Special Cup)


Bowser's Castlessa on aivan loistava rock -soundtrack taustalla soimassa, mutta ratakin on mielenkiintoinen ja melkoisen vaarallinen: monesta kohtaa voi tippua, linnan sisäänkäynnin aulassa on pari kappaletta lasereita, laavaa on siellä ja täällä, iso kivi vierii tiellä lopussa ja linnan sydämessä liikahtelee jättimäinen Bowser, joka nyrkeillä rataa iskiessä aiheuttaa aaltomaista liikettä ajettavalle tielle. Rata ei todellakaan ole kaikkien mieleen useiden vaarallisten tilanteiden takia, mutta Bowser's Castle on tästä huolimatta todella näyttävä kokemus vaaroineen ja tiukkine mutkineen.

Mount Wario (Star Cup)


Mount Wario on todella mielenkiintoinen rata: se on yksi niistä muutamista radoista, joissa ei kuljeta niin sanotusti kierroksia vaan kierrokset ovat jaettu osiin. Mount Wariossa nimittäin hypätään lentokoneesta alas ja lasketaan vuori alaspäin. Matkan varrella on upeita, vaihtelevia talvimaisemia ja jokaisen "kierroksen" osa on hieman erilainen. Mount Wariosta ei voi kuin olla pitämättä ja oikeastaan kyseinen rata oli juuri se, minkä ehdottomasti halusin tähän listaan mukaan. Mount Wario on vain todella hauska ja näyttävä rata, jossa on jotain mystistä taikuutta, joka vain vetää puoleensa.

Rainbow Road (Special Cup)


Mario Kart 8 Deluxe sisältää muutamia erilaisia sateenkaariratoja Mario Kartin historiasta ja yksi niistä pääsee omiin suosikkeihini: Special Cupin Rainbow Road (Wii U). Mikä juuri tässä radassa viehättää on se, että jos haluaa laittaa pystyyn kunnon ajokilpailut, niin tässä on rata juuri siihen. Pienimmätkin virheet kostautuvat helposti ja pelaajien käyttämät tavarat tuntuvat huomattavan paljon vaarallisemmilta tällä radalla, kun tippumisvaara on sieltä korkeimmasta päästä. Special Cupin Rainbow Road on omasta mielestäni aivan loistava, mutta se on myös samalla yksi haastavimmista ja kenties se kaikista eniten raivostumista aiheuttava tapaus. Toisin sanoen kyseessä on paras mahdollinen rata samalla sohvalla pelaamiseen tuttavaporukan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti