Peliaika sai uuden ulkoasun!




Aikaisemmin päivällä ilmoitin tästä jo Twitterissä, mutta kyllä, Peliaika sai uuden ulkoasun! Kyseinen päätös muutokseen tuli erittäin ex tempore, mutta toisaalta oli myös sen aika. Edellinen ulkoasu oli ollut käytössä jo vuodesta 2015 ja jos aivan rehellisiä ollaan, niin tuolloin tullut ulkoasu oli jo näin jälkeenpäin ajateltuna tyyliltään "vanhahtava". Tässä alla on kuva blogista vuodelta 2016, joka tosin vuonna 2019 näytti jo esimerkiksi sivupalkin osalta hyvin erilaiselta vaikka sama tyyli olikin muuten: 


Muutos oli mielestäni tarpeellinen, eikä se enää vastannut sellaisia standardeja, joita vaadin omalta blogiltani. Ulkoasu oli mielestäni blogin heikoin kohta, ja toisaalta tämä näkyi myös saamistani palautteista, joita on minulle laitettu. Blogin sisältö on saanut oikeastaan vain positiivista palautetta eri osa-alueissa, mutta ulkoasun kohdalla arviot ulkonäön tasosta vaihteli hyvän ja keskitason välillä. Mielestäni se on hyvä tulos, mutta jos itse näin selkeästi designin heikoimpana osa-alueena sekä myös lukijat ajattelivat näin keskiarvoisesti, niin korjataan asia (varsinkin kun viime vuosi oli blogin osalta taukoa, niin muutoksesta on hyvä jatkaa).  

Nyt uusi kokonaisuus on omasta mielestäni oikein loistava. Ulkoasu on yksinkertainen ja simppeli ilman turhaa sivuroinaa. Ulkoasu painottuu korostamaan juuri blogin tekstejä, joten blogissa kävijän on helpompi löytää uudet postaukset etusivulta ilman turhaa sivun scrollausta. Tämä tarjoaa myös lisää näkyvyyttä postauksille pidemmäksi ajaksi kuin ennen.



Muutoksesta on apua myös minulle, nimittäin pystyn luomaan nyt selkeämpiä tekstejä ja lisäämään suurempia kuvia blogiteksteihin. Kaikki muutokset designissä ovat oikeastaan vain silmissäni positiivisia ja olen erittäin tyytyväinen tähän. Ainoa kysymysmerkki on tosin vain blogin mobiiliversio, johon en pysty ikävä kyllä suuremmin vaikuttamaan, vaan blogi näyttäytyy eri puhelinmalleissa ja niiden selaimissa eri tavoilla, eli joissain malleissa paremmin ja joissain huonommin. Yleisesti ottaen testieni perusteella blogin lukeminen kännykällä on kuitenkin helpottunut. Nykyisin mobiiliversiossa voi jopa selata sivupalkkia painamalla niin sanottua "hamburger buttonia", joka löytyy blogin ylälaidasta hakukuvakkeen vierestä! 


Blogin ulkoasua tulen kuitenkin vielä vähän viilamaan hiljalleen ja tutkin, pystynkö joitain osa-alueita parantamaan. Ulkoasu ei ole tällä hetkellä 100% valmis, mutta todella lähellä sitä. Toivottavasti pidätte uudesta designistä yhtä paljon kuin minä! Palautetta ulkoasusta saa halutessaan laittaa tämän postauksen kommenttiosioon, blogin sähköpostiin tai vaikka Twitterissä. 

Kommentit