Tetris 99 (Arvostelu)


  • Kehittäjä: Arika
  • Julkaisija: Nintendo
  • Julkaisupäivä: 13.2.2019
  • Alustat: Nintendo Switch
  • Pelattu: Nintendo Switch
  • Ikäraja: PEGI 3
  • Kotisivut


Helmikuussa Nintendo Switch -laitteelle paljastettiin yhtäkkiä Tetris -peli, joka olisi ilmainen kaikille Nintendo Online -jäsenyyden omaaville. Kyseessä on kilpailullisempi Tetris, nimittäin pelissä 99 pelaajaa ottavat samanaikaisesti mittaa toisistaan internetin välityksellä. Tetris 99 on omanlaisensa Battle Royale: viimeinen pelissä mukana oleva on voittaja.

Tetriksen perusideaa tuskin tarvitsee kenellekään kummemmin selittää: ylhäältä päin putoaa erilaisia palikoita, joiden avulla pelaajan täytyy luoda vaakasuoraan kokonaisia rivejä, jolloin rivi poistuu kentältä. Useampia rivejä poistamalla kerralla pelaaja saa enemmän pisteitä. Pelaaja häviää, jos kasaantuneet palikat ylittää kentän ylärajan. 

Tetris 99:ssä keskittyminen on kuitenkin muiden pelaajien pelistä pudottamisessa. Tekemällä rivien poistoja pelaaja pystyy lähettämään toisille pelaajille lisää palikoita heidän ruutuihinsa. Mitä enemmän rivejä saa poistettua kerralla, niin sitä enemmän vastustajat saavat harmia. Pelaaja pystyy valitsemaan vastustajan, joille harmi tulee: joko ihan valitset vastustajan reunan sivuilta tai sitten annat pelin automaattisesti valita hyökkäyksen kohteen joko satunnaisesti, sinua vastaan hyökkääviä kohtaan, pulassa oleville pelaajille tai ottelussa badgeja keränneille (badgeja syntyy esim. pelaajien pudottamisesta pelistä pois). Tetris 99 onkin täten oiva tuotos niille Tetriksen pelaajille, ketkä haluavat tosissaan haastaa itsensä ja toiset kanssapelaajat. Pelkkä hyvä tetrispää ei riitä, kun hyökkäysten kanssa täytyy myös taktikoida ja luoda oma strategiansa. Satunnaisuudella on toki aina sormensa pelissä, mutta taidolla on Tetriksessä aina suurin merkitys.



Tetris 99:n yksi hieno puoli on se, että ottelut ovat lyhyitä ja nopeatempoisia. Yksittäinen ottelu voi kestää muutamista sekunneista muutamiin minuutteihin riippuen siitä, milloin pelaaja putoaa pelistä pois. Ottelun tempokin kasvaa jatkuvasti pelaajien pudotessa, ja kun ottelussa on enää jäljellä kymmenen pelaaja, niin vauhti on jo supernopea ja hyvien refleksien omaaminen tulee hyödylliseksi. Otteluiden löytäminen on myös pikaista, eikä pelaaja joudu odottamaan kauaa matsien aloittamista.

Käytännössä ilmaisena pelinä Tetris 99 on hyvä peli. Kyseessä on toki todella keveähkö peli siinä mielessä, ettei peli tarjoa kummempaa pelisisältöä normaaleiden otteluiden lisäksi. Pelistä puuttuu jopa tutoriaali, joka kertonee pelin suoraviivaisesta rakenteesta. Pelin idean kuitenkin oppii nopeasti ja kun kerran kyseessä on ilmainen peli Online -jäsenyyden omaaville, niin ei pelin kokeilu paljoa vaadi. Kyseessä on ihan hauska versio jo muuten loistavasta Tetriksestä, joten ei kuin jokainen tetriksiä luomaan!



ARVOSANA

8

POSITIIVISTA

+ Hauska, Online -jäsenyyden myötä saatava
ilmainen kilpailullinen Tetris -kokemus
+ Nopeatempoinen
+ Otteluiden löytäminen on todella pikaista

NEGATIIVISTA

- Pelistä puuttuu tutoriaali / pelimekaniikan esittely


Tetris 99 - Play Now! -traileri 




Kommentit