Peliviikko järjestetään 4.-10.11.2019


On jälleen se aika vuodesta, kun Peliviikko alkaa! Peliviikko on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordisoima pelikasvatuksen teemaviikko, joka pyrkii luomaan positiivista pelikulttuuria sekä vähentämään ennakkoluuloja, joita pelaajiin ja itse pelaamiseen kohdistuu. Suomessa sekä muissa pohjoismaissa kyseinen teemaviikko on 4.-10.11.2019 välisenä aikana, jolloin ympäri Suomea järjestetään useita erilaisia ilmaisia, mutta myös maksullisia pelaamiseen liittyviä tapahtumia. Vuoden 2019 Peliviikon suojelijana toimii suomalainen peliyhtiö Remedy Entertainment Oyj.

Peliviikon ympärillä oleva toiminta on laajaa: yhdessä pelaamista, eSportsia, erilaisten pelaamiseen liittyvien harrastusten esittelyä, pelien tekoa kuin yleistä keskustelua ja tutkimusta pelaamiseen ja pelikulttuuriin liittyen. Peliviikko ei rajoitu pelkästään digitaalisten pelien (konsolipelit, mobiilipelit, tietokonepelit jne.) maailmaan, vaan esimerkiksi lautapelit ja roolipelit nostetaan samalla tavalla näyttämölle. Peliviikko on kasvanut hurjasti vuosien aikana (alunperin Peliviikko oli Kansallinen pelipäivä!), joten suosittelen ehdottomasti tarkastamaan Peliviikon tapahtumakalenterin TÄMÄN LINKIN KAUTTA (Peliviikko.fi - tapahtumakalenteri). Tapahtumia tullaan melko varmasti ajan kuluessa vielä lisäämään kalenteriin. 

Peliviikon aikana järjestetään myös Pelit Kiertoon! -keräys, jonka järjestää Peliviikko ja Hope Ry. Keräyksen aikana voit lahjoittaa lautapelejä, videopelejä (huom! Vain PEGI ikärajat 3, 7 ja 12) kuin pelikonsoleita keräykseen. Lahjoitetut tavarat annetaan vähävaraisille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Pelikeräyspisteet voit tarkastaa TÄÄLTÄ.

Lisää tietoa Peliviikosta löytyy teemaviikon omilta kotisivuilta: www.peliviikko.fi. Sivustolta löytyy myös muuta tietoa, nimittäin sivustolta pystyy esimerkiksi lataamaan ilmaisia Pelikasvattajan käsikirjoja. Jos ei muuta, niin muistakaa pelata 4.-10.11. välisenä aikana mitä tahansa peliä porukalla ja muistakaa myös positiivinen asenne!






Kommentit