E3 2017 - Odotuksia ja ennustuksia








Suureen E3 -tapahtumaan on vain hiukan päälle kuukausi aikaa. E3 on tunnettu siitä, että tapahtuman aikana paljastetaan useita uusia pelejä sekä kerrotaan ylipäätään uutisia pelirintamalta. Ei siis ole ihme, että monet pelaajat odottelevat kyseistä tapahtumaa innokkaasti; muutaman päivän pituinen tapahtuma kun antaa melkoisen isot raamit sille, mitä tulevaisuudessa tullaan näkemään videopelien osalta.

Ajattelin siis jo tässä vaiheessa tehdä ennustuksia ja odotuksia siitä, mitä tulemme näkemään tulevan E3 -tapahtuman aikana. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kun E3 lähenee, niin sitä enemmän alkaa tulemaan erilaisia tietovuotoja eri pelien suhteen. Haluan tehdä ennustukseni ennen kyseisiä tietovuotoja, jotta ne eivät vaikuttaisi omaan ajatteluuni tällaisen postauksen idean suhteen. Toisin sanoen ennustusten ja henkilökohtaisten toiveiden pariin!

Huom! Seuraavat tekstit ovat täysin puhdasta veikkailua ja 
henkilökohtaista ennustamista.

Microsoft ihastuttaa uudella raudallaan


Sea of Thieves



On varmistettu, että Microsoft näyttää E3:ssa uutta tehokasta versiota Xbox Onesta, eli pressitilaisuudessa nähdään vihdoin puhetta aiheuttanut Project Scorpio. Tällä hetkellä laitteesta tiedetään vain pieniä teknisiä yksityiskohtia, mutta E3:n jälkeen meidän pitäisi olla huomattavasti viisaampia kyseisen laitteen suhteen. Project Scorpio on selvästi Microsoftille iso juttu, joten oletettavasti Microsoftin pressitilaisuudessa tullaan näkemään monia pelejä nimenomaan Project Scorpiolla pelattuna. Puhetta on muun muassa ollut, että Scorpion tehoja tullaan näyttämään muun muassa Forza Motorsport 7, CoD:WWII, Star Wars Battlefront II, Red Dead Redemption 2 kuin FIFA 17 nimisten pelien kautta. Omaan korvaani tämä kuullostaa todella vahvalta mahdollisuudelta, nimittäin moni listan nimistä varmasti pyrkiin upeaan graafiseen ulosantiin.

Microsoftin tilaisuudessa tullaan melko varmasti näkemään myös monia jo aikaisemmin tuttuja tapauksia: muun muassa Cupheadin, State of Decay 2:n ja Sea of Thievesin näkeminen voidaan todeta suurella todennäköisyydellä. Jonkinlaista DLC -sisältöä saatetaan myös näyttää: vahvimmat ehdokkaat tähän kategoriaan ovat Forza Horizon 3, Dead Rising 4 sekä Halo Wars 2. Tilaisuudessa nähdään varmasti myös täysin uusia Xbox -yksinoikeuspelejä.

Microsoftilla on tällä kertaa E3:ssa todella suuri näytön paikka. Project Scorpio itsessään on tietenkin se isoin asia, jota varmasti monet Xboxin suhteen odottavatkin E3:n osalta. On kuitenkin muistutettava, että pelkästään konsolin uudella versiolla ei pötkitä pitkälle. Tarvitaan myös niitä pelejä, joilla herätetään kiinnostus konsolia kohtaan. Monet aikaisemmin mainitut pelit tulevat saataville muillekin pelialustoille, enkä usko esimerkiksi Forza Motorsport 7:n olevan se peli, joka innostaisi suurta joukkoa kuluttajia hankkimaan Project Scorpion. Mukaan tarvitaan se niin sanottu iso uutispommi uuden pelijulkaisun kautta. Mikäs muu tähän tilanteeseen sopisikaan kuin Xboxin kenties suosituin pelisarja Halo. Master Chiefin seikkailuja Halo 6 -pelissä Project Scorpion voimin, eikö kuulostakin hyvältä?

Toivottavasti E3 on tänä vuonna Microsoftille menestys. Project Scorpio on tietenkin yksi valonpilkahdus Xboxin konttorilla, mutta menestystä olisi hienoa saada myös pelien puolelta. Muun muassa Fables Legendsin ja Scaleboundin kuoppaamiset ovat luoneet jonkinmoiset varjot Microsoftin ylle, joten ehkä Xboxilla ollaan nyt niin sanotusti korvaamassa näitä pettymyksiä mielenkiintoisilla teoksilla. Nyt olisi aika saada varjojen tilalle valoa!

Sony on melkoisen iso mysteeri, mutta ei pelien suhteen


Death Stranding



Sony on tällä kertaa paha ennustettava. Muilla konsolivalmistajilla, Microsoftilla ja Nintendolla, on uusien laitteiden myötä paljon näytettävää, mutta Sonylla sitä ei tunnu olevan. Jotkut ovat alkaneet huhuilla PlayStation 5 -konsolin paljastuksella, mutta itse henkilökohtaisesti pidän tätä erikoisena ratkaisuna jo sen takia, että ainakin luulisi Sonyn haluavan pitkittää kyseistä konsolisukupolvea PS4 -konsolin menestyksen vuoksi. Todennäköisempää on, että Sony paljastaa jälleen uuden version PS4 -konsolista, joka on tehokkaampi kuin Project Scorpio. En usko näkeväni uutta konsolia Sonylta E3:n aikana, vaan koen Sonyn keskittyvän konsolien sijaan enemmän VR-laitteistoon.

Pelien suhteen veikkailu on kuitenkin helpompaa ja toisaalta miksi ei olisi: Sonylla pyyhkii hyvin PlayStationin suhteen, joten nyt voi hyvin keskittyä itse sisältöön eli peleihin. Ruutuaikaa saa varmasti viime vuonna E3:lla esitellyt pelit, kuten Days Gone, God of War, Detroit: Become Human ja Spider-Man. Lavalla nähtänee myös Gran Turismo Sport, Dreams, Final Fantasy VII Remake, Knack 2, The Last of Us Part II sekä Uncharted: The Lost Legacy. Kenties koko E3:n henkilökohtaisesti eniten odottamani peli, Hideo Kojiman uusin luomus Death Stranding, saanee melko varmasti pitkän trailerin tilaisuuteen esiteltäväksi. Death Stranding jäänee kuitenkin monin osin mysteeriksi Kojimamaiseen tapaan, mutta toivottavasti peliä esiteltäisiin tilaisuudessa enemmänkin. Jos ei muuta, niin jääpähän käsiin sentään traileri analysoitavaksi. Sekin on nimittäin hauskaa puuhaa, varsinkin silloin kun trailerin takaa löytyy Kojiman nimi.

Pelien suhteen Sonylla on paljon takataskussaan jo pelkästään niiden nimikkeiden suhteen, joiden olemassaolosta tiedetään. Voiko Sony vetäistä kokonaisen E3 -messun pelkästään jo tiedossa olevien pelien voimin? Periaatteessa kyllä, mutta tähän en usko. Tiedossa olevien pelien lisäksi tullaan näkemään pari kappaletta (2-3) täysin uusia pelejä, joista ainakin yksi on uusi ip. Uusien pelien joukossa voi olla hyvin jonkun pelin jatko-osa (Until Dawn 2?), mutta toisaalta se voi olla myös vanhemman pelin remasterointi; remasteroidut Crash Bandicootit saapuvat seuraavana kesänä, joten olisiko nyt mahdollisuus ensimmäisten Spyro -pelien uudelleenversiointiin?

Viime vuosina Sony on panostanut hurjasti E3 -tapahtumiinsa. Monelle on esimerkiksi varmasti jäänyt mieleen viime vuoden Sonyn E3:n, jossa oli mukana jopa sinfoniaorkesteri luomassa tunnelmaa musiikillaan. Tämä yhdistettynä mielenkiintoisiin peleihin on ollut menestys monin eri tavoin.  Tämän vuoden osalta odotan myös suurta spektaakkelia Sonylta, joten toivottavasti toiveet toteutuvat. Sonylla on hyvät lähtökohdat tähän, joten eiköhän näin tule myös tapahtumaan.

Nintendolla on näytön paikka


Super Mario Odyssey


Nintendo on kertonut, että he eivät aio pitää omaa E3 -pressitilaisuutta. Tästä ei pidä huolestua, nimittäin Nintendo tulee varmasti olemaan mukana E3 -tapahtumassa perinteisen Nintendo Direct -lähetyksen voimin. Tätä väitettä tukee vielä Reggie Fils-Aimén kuukausi sitten heittämä toteamus, jossa hän kertoi Nintendon pitävän tänä vuonna ison E3:n, jossa esiteltäisiin useita eri pelejä. Mies myös totesi tilaisuuden olevan iso mahdollisuus esitellä niin Nintendo Switchiä kuin 3DS -käsikonsolia kuluttajille. Tavaraa on siis tulossa Nintendon suunnalta runsaasti, jos on uskominen Reggien puheisiin (Switch on uusi konsoli, joten tämä ei ole yllättävää). Isoin kysymys jälleen kerran on, että mitä se kyseinen tavara oikein on?

3DS:n suhteen en osaa paljoa veikkauksia heittää, mutta sen sijaan Switchille tämä on helpompaa. Splatoon 2, Super Mario Odyssey, ARMS kuin Xenoblade Chronicles 2 ovat varmoja nimikkeitä Nintendon lähetykseen pelkästään sen takia, että ne ovat jo peleinä tiedossa.  Reggie on kuitenkin puhunut myös monista täysin uusista peleistä E3:n yhteydessä. Mitä ne voisivat olla?

Nämä uudet pelit voivat hyvin olla täysin uusia pelisarjoja, mutta lähetyksessä tullaan varmasti näkemään niitä tuttuja kasvoja. Yksi vahva veikkaukseni on, että Nintendo Switchille suuntaa Super Smash Bros. Deluxe, joka yhdistää Wii U:n sekä 3DS:n Smash Brosit yhteen ladattavien lisäsisältöjen kanssa, eli vähän samaan tapaan kuin Mario Kart 8 Deluxessa. Kovasti on myös huhuiltu Pokémonin saapumisesta Switchille, joka voi pitää hyvin paikkaansa. Kenties ruudulla nähdään Sun ja Moon pelien keskenäinen risteytys Stars, josta on jo tovi puhuttu. Toisaalta Pokkén Tournamentin saapuminen Switchille ei olisi myöskään yllätys: Wii U on Nintendon myötä kuopattu, eikä Pokkén Tournament kerennyt kauaa Wii U:lla oleskella ennen konsolin kuoppaamista.

Pidän peukkuja ylhäällä myös mahdolliselle Super Mario Maker Switch -versiolle sen takia, että ne ovat käsittääkseni olleet Wii U:lla sekä 3DS:llä melkoisia menestyjiä, joten eiköhän tätä haluta jatkaa myös uudella konsolilla. Uusi Metroid kuin Bayonetta 3 olisivat omaan makuuni loistavia paljastuksia, mutta näiden julkistuksista ei todellakaan voi olla varma missään muodossa. Mitään varmuutta näiden suhteen ei ole, mutta jomman kumman julkistus olisi todella iso juttu Nintendon suunnalta. Kirby -pelin saapuminen Switchille ei olisi yllätys pelisarjan 25 -vuotisjuhlan vuoksi, enkä pitäisi myöskään yllätyksenä, jos Pikmin tai Animal Crossing nähtäisiin tapahtumassa.

Todennäköistä on, että Nintendo esittelee lähetyksessään Switchin Virtual Consolen sekä konsolin maksullisen nettijäsenyyspalvelun. Uuden väriset tai kenties jopa tietyllä teemalla varustetut Joy-Conit voivat vilahtaa E3:n aikana.

Jos Death Strandingin lisäksi pitäisi mainita omakohtainen odotuksen aiheeni E3:n suhteen, niin se on nimenomaan Nintendon julkistukset. Uusi konsoli on kaupoissa, ja ainakin Switchin lähtölaukaus myyntilukujen suhteen lupaa hyvää. Nintendolla on kovat odotukset Switchin lopullisista myyntiluvuista, mutta myytävien konsoleiden määrään vaikuttaa nimenomaan sille saatavat pelit. Nintendo pyrkii varmasti täyttämään tällä kertaa pelaajien pelihyllyä ilman, että parin vuoden päästä valitettaisiin pelien vähyydestä. Avaimet ovat täysin Nintendon käsissä, enkä usko firman heittävän mahdollisuuttaan pois.

Ubisoft näyttänee tuttua laatua


Rayman Legends



Ubisoftin suhteen on paha sanoa veikkauksia, mutta E3:n suhteen nähtänee tuttua laatua. Just Dance 2018, South Park: The Fractured But Whole ja Nintendo Switchille suuntaavat Rayman Legends: Definitive Edition sekä Steep ovat ainakin varmoja tapauksia omaan silmääni. Todennäköisesti tilaisuudessa tullaan myös näkemään joitain uusia lisäsisältöpaketteja Ubisoftin suosituimmille peleille, kuten Tom Clancy's The Division, Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands ja Steep. 

Täysin uusien pelien suhteen eletään mysteerissä. Oma suojaisa veikkaukseni on, että lavalla voidaan nähdä uusi Assassin's Creed tai Far Cry. Villinä veikkauksena taas totean, että E3:n aikana nähdään uusi Tom Clancy's H.A.W.X, Tom Clancy's Splinter Cell sekä Call of Juarez. Beyond Good & Evil 2:n näkeminen voi olla myös mahdollisuus, mutta onko peli vielä siinä vaiheessa, että Ubisoft uskaltaa sitä näyttää? Ensimmäistä Beyond Good & Eviliä kun pidetään niin suuressa arvossa, että sen jatko-osa ei todellakaan kannata olla hutilyönti.

Olkoon kuka tahansa mitä mieltä vaan Ubisoftin viime aikaisista peleistä, niin sillä on hienot mahdollisuudet tehdä niin tästä kuin tulevasta vuodesta upea nimenomaan itselleen. Viime vuosina julkaisija on pistänyt markkinoille ihan toimivia ratkaisuja varsinkin moninpelien suhteen (tosin nettiongelmat painavat aika paljon vaakalaudassa), mutta esimerkiksi avoimen maailman pelien suhteen olisi vielä parannettavaa. Toivottavasti pressitilaisuudessa nähdään jotain, joka voisi korjata tämän probleeman, mieluiten vielä täysin uudella pelisarjalla.


EA - Räiskintää ja sporttia


Star Wars Battlefront II



EA:n EA Play -striimin sisältöä ei ole vaikea arvata. EA Sportsin FIFA 18, NHL 18 ja Madden NFL 18 tekevät täysin varman esiintymisen, eikä uuden EA Sports UFC -pelin näkeminen olisi yllätys. Star Wars Battlefront II on lähetyksen kenties isoin nimike, josta varmaan näytetään niin uusi traileri kuin pelikuvaa. Battlefield 1 ja The Sims 4 saanevat DLC -paketit ja Titanfall 2 ilmaisen DLC -päivityksen.

Uusien pelien suhteen ajatukseni lyövät tyhjää EA:n kohdalla. Tulemme varmaan näkemään uuden indie -pelin, jonka EA julkaisee, mutta jotain isompaa ja uutta on myös varmasti tulossa. Ensimmäisenä mieleen tuli uusi Need For Speed, joka voi hyvin pitää paikkaansa. Crysis 4? Uusi yritys Dead Space 4:n kanssa? Täysin uusi pelisarja? Kaikki ovat mahdollista.

Henkilökohtaisesti en ole hirveän kiinnostunut EA:sta tällä hetkellä, mutta Star Wars Battlefront II on ehdottomasti suurennuslasin alla. Tähtien sota on hieno sarja, josta saa paljon asioita irti, kun hommat tehdään oikein. Toivottavasti Battlefront II on nimenomaan hienon atmosfäärin omaava Star Wars -kokemus.


Bethesdalla on asiaa


The Elder Scrolls V: Skyrim



Bethesda on hieman jo vihjaillut tulevasta E3 -tarjonnastaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulossa olisi ainakin kaksi uutta vielä julkistamatonta peliä. Yksi on todennäköisesti Wolfensteinin jatko-osa, mutta toinen peli onkin mysteerisempi tapaus. Heittoja on heitelty aina Evil Within 2 -pelistä Ragen uuteen tulemiseen, enkä pitäisi näitä mahdottomuutena.

Bethesda tulee melkoisen varmasti näyttämään jonkinlaisia lisäosia jo kaupoissa oleville peleille. Dishonored 2, Prey kuin DOOM voivat kuulua tähän joukkoon. Tuleva Quake Champions nähdään varmasti, kuten myös Fallout 4:n VR -tuki kuin Switchin Skyrim.

Itselläni ei ole kummoisia odotuksia Bethesdan suhteen, varsinkin kun Falloutin ja Dishonoredin suhteen ei olla näkemässä uusia pelejä. Eniten Bethesdalta oikeastaan odotan ihan mielenkiinnon vuoksi, että aikooko firma tehdä tällä kertaa jotain erikoista the Elder Scrolls -pelisarjan suhteen (muutakin kuin se Skyrimin Switch -käännös). Ehkä sieltä on tulossa jotain isompaa julkistusta?


Muut studiot ja heidän mahdolliset julkistukset + odotukset
(studiot valittu henkilökohtaisen mielenkiinnon mukaan):


Square Enix


Squarella on paljon mielenkiintoisia pelisarjoja alla, mutta on todella vaikea sanoa mitä tullaan tällä kertaa näkemään E3:lla. Deus Exit ovat kuulema tauolla ja uusi Tomb Raider saapui vasta. Ehkä Nier Automata ja HITMAN voivat saada uutta lisäsisältöä? Ehkä näemme vihdoin jotain Squaren ja Marvelin yhteisestä The Avengers -projektista?

Se on varmaa, että Final Fantasy tulee olemaan iso osa Square Enixin E3:sta. Sarja viettää tänä vuonna 30 -vuotisjuhlaa, joten eiköhän tästä firma ota kaiken ilon irti. Final Fantasy VII Remake on tulossa, unohtamatta vielä Final Fantasy XII The Zodiac Agea. Itse en ole todellakaan perillä siitä, että mitä kaikkea Final Fantasy -sarjalle kuuluu, mutta veikkaisin firman juhlistavan sarjaa kunniakkaasti: 30 -vuotta kun on melkoisen upea merkkipaalu.

Itse asiassa itselläni on pari toivetta Square Enixille, joista yksi liittyy Nier Automataan. Minua on kiinnostanut kyseinen peli jo pidemmän aikaa ja olen jopa ajatellut, että se voisi olla hyvä nimike Switchille. Toisin sanoen antakaahan Platinumille rahapussi tämän toteuttamiseen! Toinen kiva juttu olisi Deus Ex -pelikokoelma fyysisenä versiona. Saa nähdä, tuleeko nämä koskaan tapahtumaan...

Konami

Vaikka Konami on omissa silmissäni saanut jonkinmoisen kolauksen maineeseensa, niin tästä huolimatta firma tekee todella hyviä pelejä. Konami on myös vähentänyt viime vuosina panostaan videopeleihin, joka on näkynyt muun muassa studioiden lakkauttamisena ja eri projektien lopettamisena. Viime kuukausina firma on kuitenkin alkanut rekrytoimaan lisää työntekijöitä videopelipuolelle, mikä kuulostaa todella lupaavalta.

Konamilta varmasti nähdään ei niin yllättäen uusi jalkapallopeli PES 2018 kuin jonkinlaista lisäsisältöä Super Bomberman R -peliin. Mikä minua kuitenkin kiinnostaa Konamin suhteen on Metal Gear -sarja. Metal Gear Survive on tuloillaan ja olisi todella mukavaa kuulla, että mitä kaikkea pelissä nyt tulee olemaan sekä sisältääkö peli muitakin vihollisia kuin näitä zombiemaisia olentoja (meinaan tällä, että yleensä Metal Gearissa "viholliset" ovat ihmisiä tai mechoja eli Metal Geareja).

Metal Gear -sarja kiinnostaa E3:n suhteen siinäkin mielessä, että kyseinen sarja täyttää tänä vuonna Final Fantasyn tapaan 30 vuotta. Toisin kuin FF:n kohdalla, Metal Gearin juhlavuodesta ollaan oltu melkoisen hiljaa. Tämä on mielenkiintoista ihan senkin takia, että kyseessä on kuitenkin niin sanotusti aktiivinen pelisarja. Saa nähdä, avaako Konami sanaisen arkkunsa juhlavuodesta E3:n aikana vai joudummeko odottamaan heinäkuuhun asti. Pelolla odotellaan lompakon puolesta...


SEGA

SEGA on onnistunut mielestäni pelien suhteen viime vuosina erittäin hyvin, joten toivottavasti sama rata jatkuu. Itseäni ei kiinnosta tulevat Sonic -pelit (Mania ja Force) tai ensi vuonna saapuva Yakuza 6, mutta firman strategiapelit nostaa pääni ylös. Total War Warhammer II on tuloillaan ja Dawn of War 3 voi saada jonkinlaista lisäsisältöä näytille. Kyllä kiitos, sanon minä. Tämän kaiken lisäksi SEGA:lta on saapumassa eurooppaan kesän aikana taktinen RPG -peli Valkyria Revolution, mikä näyttää ainakin omaan silmääni ihan hyvältä peliltä. Toivottavasti SEGA yllättää!

Activision

Itselläni ei suoranaisesti ole tällä hetkellä kiinnostusta itse Activisionin peleihin pelaamismielessä (en ole niiden kohderyhmää), mutta mitä itse firma aikoo tehdä tuleville peleilleen kiinnostaa. Sieltä on saapumassa Call of Duty: WWII, joka pelisarjana saapuu vihdoin takaisin modernimpaan maailmaan pelaajakunnan toiveiden mukaisesti. Toisena mielenkiintoisena nimenä mainittakoon Destiny 2, josta olisi hienoa kuulla, että miten kehittäjät aikovat jatkaa Destinyn konseptin rakentamista verrattuna pelisarjan ensimmäiseen osaan. Saapa nähdä!

Capcom

Capcom on viime aikoina herättänyt paljon kiinnostusta. Firma on mielestäni aina tuonut markkinoille hyviä pelejä, mutta jossain kohtaa ainakin itselläni iski eräänlainen notkahdus Capcomin suhteen. Mega Man Legacy Collection, The Disney Afternoon Collection (kääntäkää tämä Switchille, kiitos) kuin uusin Resident Evil ovat kuitenkin nostaneet Capcomin ainakin omiin silmiini jälleen pinnalle. Siksi odottelenkin innolla, että mitä heillä on tällä kertaa tarjolla.

Marvel vs. Capcom: Infinite on tietenkin tuloillaan, jonka kehitystä aion ainakin seurata. Infinite tuskin jänee ainoaksi Capcomin peliksi E3:n aikana, vaan tapahtumassa varmasti nähdään muutama täysin uusi peli. Viime aikoina on paljon huhuiltu uudesta Mega Man -pelikokoelmasta, jota voisin pitää erittäin mahdollisena asiana. Voi tosin olla, että Capcom esittelee lisäsisältöpaketteja uusimpaan ressaan ja en pitäisi ihmeenä, jos Street Fighter olisi jollain tavalla näkyvissä.

Olettaisin, että Capcom esittelisi tapahtumassa ainakin yhden isomman luokan julkistuksen. Pohdin, että tässä kohtaa voisi olla hyvä aika uudelle Devil May Crylle. Uuden Danten DmC on melkoisen hyvää tykitystä, joten varmasti moni ottaisi mielellään jatkoa kyseiselle beat 'em up -pelille.


2K/Take-Two

Take-Twon ja 2K:n pelivalikoima tapahtumassa lienee melkoisen selvä. Näytille saadaan todennäköisesti Borderlands 3, jonka kehitys on ymmärtääkseni ihan hyvässä vauhdissa. Rockstar Games on harvemmin ollut mukana E3 -tapahtumissa, mutta kovasti huhut ovat työntämässä villi länsi -teemaista Red Dead Redemption 2:sta pressitilaisuuksiin. 

2K:n sporttipelit ja Civilization VI:n ensimmäinen isomman luokan lisäosa ovat omasta mielestäni varmoja tapauksia, mutta varmasti täältäkin suunnalta napsahtaa ilmoille uusi nimike. Sanon tämän todella epävarmasti, mutta koska DOOM:n ja Quaken tapaiset pelit ovat alkaneet hiljalleen nostamaan jälleen päätään, niin sanon villinä veikkauksena Duke Nukemin tekevän paluun. Duke Nukemin viimeisimmät kehitykset ovat olleet melkoisen sekalaisia tapauksia, mutta ehkä nyt porukalla on kiinnostusta alkaa kasaamaan täysin uutta peliä kyseiseen pelisarjaan.


Yleiset odotukset E3:n suhteen

Vuosi 2017 on alkanut pelien osalta ryminällä. Markkinoille on tupsahtanut harvinaisen paljon mestariteoksia, jotka esimerkiksi Metacriticissä ovat nousseet yhdiksi maailman parhaiten arvioiduiksi peleiksi. Tämä on hieno juttu, varsinkin kun viime vuodet ovat monelle jääneet mieleen enemmänkin pettymyksinä (tapaus No Man's Sky, huonot PC -porttaukset jne.) kuin loistavien pelien suhteen. Tänä vuonna yleisesti pelaajien pettymykset ovat olleet vähissä, joten siksi odotan E3 -tapahtumaa yllättävän paljon. Jos näin kovaa laatua on tarjoiltu jo ennen kesää, niin mitä ihmettä on sitten tulossa loppuvuonna, jonne moni pelifirma pyrkii keskittämään kovimmat nimikkeensä joulumarkkinoiden vuoksi?

Itselläni on toki omat kiinnostuksen kohteeni tapahtumaa kohtaan, jotka tulikin esille aikaisemmin. Death Stranding, Metal Gear -sarja kuin Nintendo Switchille saapuvat nimikkeet, niin yksinoikeudet kuin kolmannen osapuolen, ovat kovassa tarkkailussa. Näiden lisäksi oikeastaan toivoisin, että tapahtumassa esitettäisiin joku todella mielenkiintoinen tarinaan keskittyvä peli. Tällä kertaa on hienoa, että itselläni on nyt oikeasti jotain odotettavaa E3:n suhteen: esimerkiksi viime vuonna lähdin E3 -huumaan melkoisen tyhjin taskuin. 

Toivon, että E3 yllättää tänä vuonna. Ehkä se voi olla jonkin studion täysin yllättävä räväyttäminen julkistuksen suhteen tai ylipäätään se, että tapahtumasta jää erittäin hyvä maku suuhun. E3 on nyt melkoisen tärkeää aikaa monelle, joten toivottavasti se myös näkyy! Siitä olen kuitenkin varma, että kesäkuussa nähdään loistavia pelejä.


Mitä sinä odotat E3:lta?





Kommentit